Kasna večera zbog koje nećete imati grižnju savjesti

| Wine and dine |

Omlet

Nakon duge, iscrpljujuće noći u uredu, nema ništa primamljive od naručivanja hrane i rušenja u krevet. No, umjesto provlačenja kreditne kartice u vašem obližnjem sushi restoranu ili otvaranja aplikacije za naručivanje (skupe i nezdrave) hrane, postoje načini kako zasititi svoju glad na brz, jeftin i jednostavan način.

Prema Chloe McLeod, akreditiranoj dijetetičarki i autorici, brz omlet prepun svježeg povrća ima vrlo malo ugljikohidrata, pun je proteina, voli vaš proračun i gotov je za ravno 5 minuta! Ako to nije dovoljno za vašu neizmjernu glad, dodajte krišku cjelovitog pšeničnog kruha sa strane i čašu soka od naranče - gotovo kao ponovljeni doručak. Umutite jaje vilicom, dodajte malo vegete, izlijte u tavu i pričekajte minutu. Zatim na pola omleta dodajte povrće (možete i malo sira) te prebacite drugu polovicu preko namirnica. Na kraju pola minute okrenite cijeli omlet neka se ispeče s obje strane.

Ali ako niste ljubitelj doručka za večeru, McLeod predlaže da napunite svoj hladnjak sa sljedećim sastojcima: konzerviranom tunom ili lososom (držite ih u smočnici), svježim povrćem, kuhanim ili smrznutim mahunarkama kao što je slanutak te smrznutim povrćem u zamrzivaču. Ako zamrznete juhe ili složenac, u kasnim noćima više nećete trebati aplikaciju za dostavu hrane.