Božić nam je iza ula. Prva adventska svijeća je zapaljena, advent je krenuo te smo svi polako, ali sigurno krenuli s božićnom euforijom.
Jedan od prepoznatljivih okusa i mirisa Božića definitivno je karamela. Karamela je izvrstan dodatak skoro pa svim desertima, a vrlo ju je jednostavno napraviti kod kuće. U nastavku vam otkrivamo recept za homemade karamelu.
Recept za karamelu
Sastojci:
- 200 grama šećera
- 120 grama vode
- 100 grama maslaca
- 120 mililitra vrhnja za šlag
U lonac stavite šećer i vodu te na laganoj vatri pustite neka se šećer otopi. Nemojte miješati već lagano kružite s loncem te na taj način miješajte šećer i vodu. Onda kada smjesa poprimi boju karamele ugasite vatru te u smjesu dodajte, postepeno, prvo maslac pa vrhnje za šlag. Sve to dobro promiješajte.