Kako napraviti zdravu verziju Nutelle

| Wine and dine |

Zdrava Nutella

Nutella je mnogima omiljeni čokoladni namaz. Odlično se slaže uz palačinke ili kruh, a pojedini je toliko vole da je jedu na žlicu. No Nutella je visoko kalorični namaz pun šećera i nezdravih masti, a budući da nam se ljeto sve više i više bliži moramo paziti na liniju. No našli smo rješenje i za taj problem. Uživajte u Nutelli bez grižnje savjesti jer smo otkrili zdravu verziju omiljenog čokoladnog namaza.
Sve što vam je potrebno za napraviti zdravu Nutellu jesu: lješnjaci, datulje, kakao prah, ekstrakt vanilije i sol. Za spravljanje zdrave Nutelle potreban vam je samo blender.
- 250 g lješnjaka
- 250 g datulja
- 30 g kakao praha
- jušna žlica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Lješnjake je potrebno oguliti odnosno maknuti smeđu kožicu. Kako bi lakše to napravili možete ih malo prepržiti na tavi. Prženjem će te dobiti i intenzivniji okus lješnjaka. Zatim je lješnjake potrebno staviti u blender i usitniti ih odnosno pretvoriti u pastu. Nakon što ste usitnili lješnjake u smjesu dodajte datulje i također ih usitnite. Zatim je u smjesu potrebno dodati prah kaka i ekstrakt vanilije te prstohvat soli. Sastojke dobro promiješajte i dobili ste zdravu verziju Nutelle pomoću kojeg možete biti zdravi i fit.