Kako napraviti savršen Mojito?

| Wine and dine |

 Mojito je uistinu klasičan, ljetni napitak bez kojeg ne može proći ni jedan tulum na plaži. Ako pak sami radite tulum u svojem dvorištu ili na bazenu, mojito MORA biti na popisu pića. Tu uskačemo mi - i donosimo vam najbolji recept kako napraviti mojito! 

Mojito je najpopularnije piće na bazi ruma, a potječe s daleke Kube. Kasnih 50-ih i ranih 60-ih godina, rum je bio prilično jak alkohol pa su ga Kubanci odlučili malo ublažiti dodajući mu limun, metvicu i šećer. Kasnije, piće je steklo veliku popularnost među Amerikancima koji su došli u posjet Kubi.

S obzirom na to da vam za Mojito treba mali broj namirnica (rum, metvica, limeta i mineralna), probajte izabrati što kvalitetnije sastojke. Tradicionalno, koristi se bijeli rum (primjerice Flor de Caña ili Cruzan), ali ako želite nešto drugačiji okus slobodno koristite i tamni rum poput Brugala ili Matusalema. Svježe iscijeđena limeta je krucijalna - nemojte da vam padne na pamet raditi Mojito s kupljenim sokom! Također, radije sami napravite svoj sirup (miks jednake količine šećera i vode) nego da koristite onaj kupovni.

U nastavku pročitajte naš recept za savršen Mojito i slobodno nam javite kako ispadnu! Ako se budete sjećali...

SAVRŠEN MOJITO

Serviranje:

1 čaša

Sastojci: 

8-10 listića mente

30ml sirupa

30ml svježe iscijeđenog soka limete

60ml ruma

15ml hladne mineralne vode

Upute:

Stavite listiće mente i sirup u mućkalicu za koktele. Malo ih promiješajte zajedno da menta pusti svoja esencijalna ulja. Zatim dodajte sok od limete i rum te napunite mućkalicu ledom do vrha. Dobro promiješajte i izlijte koktel u čašu punu leda. Na kraju dodajte mineralnu i po želji ukrasite čašu s limetom i listićima mente. Uživajte!