Kako napraviti ovu prekrasnu staklenu glazuru? Lako!

| Wine and dine |

Ruska slastičarka Olga kreira slastice koje izgledaju kao savršena mramorna ogledala koja ne bismo htjeli uništiti pogledom ili dodirom, stoga pojesti takvo što, bila bi iznimna čast. Iako se o njoj veoma malo zna, Olgin Instagram izvor je zavisti za mnoge (nas prvo) sladokusce. Srećom, Reddit korisnik SuperDrew124 otkrio ili otkrila nam je tajnu koja stoji iza savršene staklene glazure jednostavnih i manje jednostavnih mramornih kolača.

Sastojci koji će vam za nju biti potrebni su: 20 grama želatine u prahu, 120 grama vode, 300 grama glukoze, 300 grama šećera, još dodatnih 150 grama vode, 200 grama zaslađenog kondenziranog mlijeka, 300 grama čokolade (bijele, mliječne, tamne ili kombinacije), boje za hranu.

Staklena glazura mramornih kolača

Recept:

1. Ostavite želatinu u vodi.

2. Prokuhajte glukozu, šećer u prahu i drugi dio vode.

3. Maknite sa štednjaka i dodajte želatinu.

4. Dodajte zaslađeno kondenzirano mlijeko.

5. Prelijte čokoladom i promiješajte tako da sav zrak izađe iz smjese.

6. Držite glazuru na temperaturi od 35 stupnjeva te dodajte boju koju želite. Mramorni izgled kolača postiže se prelijevanjem preko njega različitim bojama glazura odjednom. Ako pak želite stvoriti "čupavi" efekt, posujte po glazuri sitno mljevene obojane kekse ili neke sitno mljevene orašaste plodove u istoj boji kao glazura.

Olgin Instagram profil možete pogledati ovdje, a neke od najboljih slika njezinih slastica pogledajte u našoj galeriji.

Staklena glazura mramornih kolača