Kako napraviti keto verziju tjestenine

| Wine and dine |

Špageti od tikvica

Tjestenina, na sve načine, mnogima predstavlja omiljeno comfort food jelo. Iako svi volimo tjesteninu u svim oblicima i s raznoraznim umacima ona ipak nije najpametniji izbor kada ste na dijeti. Tjestenina je, nažalost, visokokalorično jelo koje nam neće pomoći u pripremi figure za ljetne mjesece i sezonu kupaćih kostima.
Tjestenina je jedan od najvećih izvora ugljikohidrata. Zbog svojeg sastava tjestenina, u bilo kojem obliku, nije najzdravija opcija. Nutritivni sastav tjestenine na 100 grama je: 79 grama ugljikohidrata, 3,2 grama dijetetskih vlakana, 2,9 grama šećera, 12 grama proteina. Vitamina A i C nema, kalcija ima 2 posto, željeza 6 posto, vitamina B 6 ima 5 posto, a vitamina B 12 nema.
Mi smo otkrili prefinu alternativu tjestenini koja je zdrava, fina, ali i niskokalorična. Ako ste veliki ljubitelji tjestenine, a svejedno želite biti fit onda su, špageti od tikvica, prava alternativa tjestenini koja ima veliku kalorijsku vrijednost. Tikvice su vrlo niskokalorične, imaju svega 25 kalorija na sto grama. Tikvice su izvor mnogih vitamina i minerala stoga su odličan izbor ako pazite na liniju.

Špageti od tikvica

Kako napraviti špagete od tikvica?
Postoje sprave odnosno spiralizatori koji u čas posla pretvore tikvicu u špagete no dobra je vijest kako vam nije potreban spiralizator kako bi napravili špagete od tikvica. Sve što vam je potrebno, ako nemate spiralizator, jest guljač pomoću kojeg gulite koru voća i povrća.
Tikvicu je potrebno oprati, odrezati joj vrh i kraj te pomoću spiralizatora to jest guljača napraviti špagete odnosno rezance.
Tikvice je potrebno popržiti na malo, vrućeg maslinovog ulja. Također ih je potrebno začiniti, pržite ih par minuta te ih konstantno miješajte. Kasnije na njih možete staviti umak koji najviše volite bio to bolognese, šalša ili pak pesto to jest umak od plodova mora.