Pomfrit je jedno od omiljenih priloga mnogima. Prženi krumpirići su comfort food kojeg uvijek rado jedemo. No budući da se prže u dubokom ulju nisu najzdravija opcija.
Pomfrit je vrlo masno jelo koje em nije dobro za naše zdravlje em nije dobro za našu liniju. Ono što je nezdravo kod pomfrita jest ulje u kojem se on prži. Mi smo otkrili odličan recept za vrlo hrskavi pomfrit iz pećnice.
Recept za hrskavi pomfrit iz pećnice
Krumpir dobro operite te ga narežite na male štapiće u obliku pomfrita. Stavite ga kuhati u hladnu i posoljenu vodu. Krumpir se ne smije raspasti u toku kuhanja. Nakon što se krumpir skuhao potrebno ga je začiniti. Krumpir možete začiniti po vlastitim željama. Zatim ga stavite na protvan koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Krumpir je potrebno staviti na papir za pečenje i vrlo je bitno da postoji razmak između krumpirića. Krumpir pecite petnaest minuta na 250 stupnjeva.