Kako kupiti savršen avokado

| Wine and dine |

Znate li kako prepoznati savršen avokado?

Avokado je namirnica koja je tek odnedavno postala vrlo popularna. Razlog tomu je vjerojatno zato što se sve veći fokus stavlja na zdravu ishranu, a kada je u pitanju zdrava prehrana, avokado, je izvrstan izvor zdravih masnoća.
No ako ste ikada kupovali avokado onda zasigurno znate kako je vrlo teško pronaći savršen avokado kojeg možete konzumirati odmah nakon kupnje no zato smo mi ovdje kako bismo vam otkrili kako, u trgovini, pronaći savršen avokado također ćemo vam otkriti i male trikove za skladištenje avokada jer avokado je dosta zahtjevan kada je u pitanju skladištenje.

Znate li kako prepoznati savršen avokado?

Želite li kupiti avokado koji je odmah spreman za konzumaciju iako, odmah ćemo vam napomenuti, takav avokado je veoma teško pronaći onda on treba biti mekan na dodir. No opet s druge strane ne smije biti premekan jer takav avokado je truo. Avokadu, koji je spreman za konzumaciju, će peteljka otpasti sama od sebe.
Kada je u pitanju skladištenje, avokado koji je mekan i koji je spreman za konzumaciju, ali ga vi ne želite jesti odmah, njega skladištite u frižideru dok avokado koji je tvrd treba skladištiti izvan frižidera. Želite li ubrzati proces dozrijevanja onda avokado stavite u škarnicl odnosno smeđu papirnatu vrećicu. Ovdje možete saznati kako skladištiti avokado koji ste već otvorili kako vam ne bi posmeđio.