Kako ispeći steak kod kuće

| Wine and dine |

Evo najbolji način kako ispeči steak

Steak je vrhunac gastronomije, a u njemu najviše uživaju ljubitelji mesa. Okus mesa do izražaja definitivno najviše dolazi kada je u pitanju kvalitetan steak. S dobrim steakom ne treba previše filozofirati jedino što je bitno jest da ga dobro ispečete. Ono što nikako ne smijete napraviti jest da ga prepečete jer onda isušite meso i ono postane tvrdo za žvakanje. Idealno jest da meso bude medium rare odnosno zapečeno izvana i krvavo iznutra. U nastavku vam otkrivamo kako ispeći steak kod kuće.

Evo najbolji način kako ispeči steak

Grill tavu jako dobro zagrijte te na malo ulja stavite steak. Neka steak bude sobne temperature kada ga stavljate na tavu. Steak debeo 2 cm pecite 4 minute s jedne strane i 3 minute s druge strane. Kada okrenete steak na drugu stranu u tavu dodajte grančicu ružmarina, češanj češnjaka i kockicu maslaca. Kada se maslac otopi steak zalijevajte s rastopljenim maslacem. Tek kada je steak gotov, odnosno ispečen, posolite ga i popaprite po želji. Zatim ga zajedno s ružmarinom i češnjakom stavite u aluminijsku foliju te pustite neka odstoji desetak minuta.

Evo najbolji način kako ispeči steak

Ovom metodom svaki puta ćete dobit savršeno ispečeni steak kod kuće. Naravno imajte na umu kako meso treba biti kvalitetno te kako i o tome ovisi okus samog steak-a. Prilikom kupnje steaka birajte onaj koji je prošaran masnoćom kako vaš steak ne bi bio suh.