![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2023/04/3ebe2a5b/steakkk.jpg)
Steak je vrhunac gastronomije, a u njemu najviše uživaju ljubitelji mesa. Okus mesa do izražaja definitivno najviše dolazi kada je u pitanju kvalitetan steak. S dobrim steakom ne treba previše filozofirati jedino što je bitno jest da ga dobro ispečete. Ono što nikako ne smijete napraviti jest da ga prepečete jer onda isušite meso i ono postane tvrdo za žvakanje. Idealno jest da meso bude medium rare odnosno zapečeno izvana i krvavo iznutra. U nastavku vam otkrivamo kako ispeći steak kod kuće.
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2023/04/1b765fcc/steakk.jpg)
Grill tavu jako dobro zagrijte te na malo ulja stavite steak. Neka steak bude sobne temperature kada ga stavljate na tavu. Steak debeo 2 cm pecite 4 minute s jedne strane i 3 minute s druge strane. Kada okrenete steak na drugu stranu u tavu dodajte grančicu ružmarina, češanj češnjaka i kockicu maslaca. Kada se maslac otopi steak zalijevajte s rastopljenim maslacem. Tek kada je steak gotov, odnosno ispečen, posolite ga i popaprite po želji. Zatim ga zajedno s ružmarinom i češnjakom stavite u aluminijsku foliju te pustite neka odstoji desetak minuta.
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2023/04/874107bb/steak.jpg)
Ovom metodom svaki puta ćete dobit savršeno ispečeni steak kod kuće. Naravno imajte na umu kako meso treba biti kvalitetno te kako i o tome ovisi okus samog steak-a. Prilikom kupnje steaka birajte onaj koji je prošaran masnoćom kako vaš steak ne bi bio suh.