Kako do ulaznice za najvažniji kongres gastronomije - Chefs' Stage?

| Wine and dine |

Ulaznice za treći po redu Chefs’ Stage koji okuplja poznata imena svjetske gastronomije su puštene u prodaju, a svi gastro profesionalci i zaljubljenici već ih danas mogu kupiti na web stranici Chefs' Stagea.

Ovogodišnje izdanje međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva, Chefs' Stage, održat će se u Šibeniku 16. i 17. ožujka 2020., a posjetitelje očekuju dva dana kongresa u Konvencijskom centru hotela Ivan Amadria Park.

Tu su i četiri izvrsna MasterClassa, po dva dnevno, od kojih jedan na tvrđavi Barone, a drugi na tvrđavi Sv. Nikole.

Posjetitelji imaju izbor od čak šest gala večera, tri po danu, od kojih se jedna održava u restoranu Pelegrini, druga u šibenskoj Gradskoj vijećnici, a treća u atriju Muzeja grada Šibenika.

Ulaznica General Admission obuhvaća program u Konvencijskom centru hotela Ivan za oba dana, svečano otvorenje kongresa, Grand Tasting Lunch, pristup market placu malih proizvođača i partnera kao i pristup svim radionicama, workshopovima i aktivnostima u Amadria Parku.

Ulaznice za masterclassove i gala večere dodatno se kupuju na web stranici Chefs' Stagea.

Šibenske će vedute na dva dana postati gastronomska pozornica za velika svjetska imena i brojne hrvatske i regionalne profesionalce u ugostiteljstvu i turizmu. Prenosit će se vrsna znanja i raspravljati o važnim temama iz gastronomije i ugostiteljstva, osnaživat će se veze između malih proizvođača, dobavljača i restorana, sklapati poslovne suradnje i prijateljstva.

Tema ovogodišnjeg kongresa je Tradicija.

Ovogodišnji Chefs' Stage ugostit će brojne svjetski poznate chefove između kojih su Mađar Ádám Mészáros, francuska chefica Adeline Grattard, rumunjski chef, food blogger i pisac Adrian Hadean, Soenil Bahadoer iz Nizozemske, Amerikanac Brad Kilgore, talijanski chef Angelo Sabatelli, Francuz kolumbijskih korijena Santiago Torrijos, indijski slastičar Vinesh Johny te japanska chefica s napuljskom adresom Sakai Fumiko.

Zapratite Chefs' Stage na Facebooku i Instagramu i među prvima saznajte koja još velika svjetska imena dolaze na treće izdanje kongresa.

Budi dobar kao Budi Foodie

Važan dio Chefs' Stagea je i zaklada Budi Foodie koja osigurava financijska sredstva za mlade talente u gastronomiji i ugostiteljstvu. Uz strateške partnere, zaklada Budi Foodie je u prvoj godini za troje stipendista osigurala školovanje na prestižnim internacionalnim akademijama: Le Cordon Bleu Istanbul, Intrecci Akademija te Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie Ducasse & Thuries.

Ovogodišnji Budi Foodie natječaj za mlade zaljubljenike u gastronomiju i ugostiteljstvo u dobi od 16 do 26 godina otvoren je do 5. veljače. Finale natječaja i proglašenje pobjednika za 2020. godinu održat će se unutar programa Chefs' Stagea. Osnivač zaklade, Rudolf Štefan, poziva hrvatske gospodarstvenike da se uključe u promicanje izvrsnosti među mladima te donacijama priključe financiranju zaklade.

San s planom

Kada je pokretao ovaj kongres, chef Rudolf Štefan je imao san da Chefs’ Stage postane relevantna gastronomska pozornica kojoj je glavna tema regionalna gastronomija, a glavni cilj pokazati da je itekako vrijedna svjetske pažnje.

Drugi cilj mu je bio osnovati zakladu Budi Foodie koja će brinuti o prepoznavanju i edukaciji mladih talenata u gastronomiji i ugostiteljstvu te njihovo daljnje školovanje.

Treći cilj bio je okupljati sve sudionike regionalne ugostiteljske scene: chefove, restoratere, hotelijere, profesionalce u industriji, proizvođače, dobavljače, goste, novinare i među njima stvarati prijateljsku atmosferu i suradnju.

Chefs’ Stage je u kratkom roku uspio ostvariti sva tri cilja i pozicionirati se kao vodeći gastronomski kongres u Hrvatskoj i regiji koji dovodi svjetske gastro lidere u svojim područjima, uspješno okuplja brojne profesionalce u ugostiteljstvu, turizmu i povezanim industrijama te promiče izvrsnost među mladim generacijama ovih profesija.