Još samo ovog vikenda možete isprobati Food Truck specijalitete Marina Medaka na Zrinjevcu

| Wine and dine |

Ako još niste, do kraja vikenda svakako morate posjetiti Staropramen Food Truck na Zrinjevcu iz kojeg se šire slasni mirisi i arome specijaliteta s potpisom Marina Medaka. Street food ponuda u posebnom izdanju predstavljena je u sklopu Gastro Music by Staropramen festivala, a uključuje jela koja dolaze u kombinaciji sa Staropramen pivom koje je izabrao stručni Rougemarin tim. 

Tako se u ovom zelenom retro kamperu, koji je uređen u prepoznatljivim zelenim i zlatnim tonovima Staropramena, mogu isprobati tri kombinacije jela koja dolaze zajedno s hladnim Staropramenom po cijeni od 50 kuna. Jedna kombinacija nudi juneće šiš ražnjiće koji se poslužuju s hladnom cous cous salatom s krastavcima, rajčicom i rotkvicama te dressingom od vrhnja i grana padano sirom. 

Drugi menu nudi tortilju s vučenom janjetinom uz koju se poslužuje povrće i slanutak, cheddar sir, zeleni jogurt i salsa. 

A treći specijalitet je neizostavni pulled pork, odnosno vučeno prase u domaćem brioche pecivu koje je jedno od Rougemarinovih najpoznatijih street food jela. „Željeli smo gostima ponuditi street jela, ali pripremljena od vrhunskih namirnica jer brza hrana može biti kvalitetna hrana. Prije samog festivala, oformili smo žiri kuhara i testirali smo sva jela uz Staropramen pivo, a ova tri jela su izabrana jer zadovoljavaju sve kriterije. Dobro znamo da je pivo izvrstan suputnik crvenom mesu i da se jako dobro slažu. Alkohol naglašava toplinu u jelima, a hmelj začine. Pivo i odabrana hrana su u ravnoteži, prožimaju se slatki i gorki okusi i niti jedan okus ne “uguši” ostale,“objašnjavam nam ovaj izbor chef Marin Medak.

I dok se u „restoranu na kotačima“ ispred vas priprema jelo, možete uživati u okusu hladnog piva i odličnoj atmosferi na zagrebačkom Zrinjevcu. Staropramen Food Truck bit će na ovoj lokaciji još samo ovog vikenda i zato požurite posjetiti ga do 28. lipnja. Bilo da želite brzi ručak, večeru ili piknik u parku, idealna kombinacija je garantirana. Radno vrijeme Staropramen Food Trucka je svakim danom od 11 do 23 sata.