Jetrica s lukom na venecijanski način

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Jetrica s lukom - na venecijanski
Jetrica s lukom - na venecijanski

Jetrica na venecijanski način, talijanski "Fegato di vitello alla veneziana" - jednostavno, brzo i jako, jako fino i ukusno. 

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i pečenja: 20-ak minuta

  • 70 dag teleće ili pileće jetrice
  • 70 dag luka (tanko narezan na kolute)
  • 2-3 dl bijelog vina
  • lovorov list
  • peršin (nasjeckani listići)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

1. Očistite jetrica, narežite na trakice i stavite da odstoje malo u mlijeku, da izvuku gorčinu i ostanu mekana.

2. Narežite luk na tanke kolutiće i na laganoj vatri na maslinovom ulju podinstajte luk. Posolite ga jer tako neće zagorjeti.

3. Kad luk zastakli, dodajte ocijeđenu jetricu, lovorov list i zalijte s 1 dl bijelog vina. Miješajući dinstajte 10-ak minuta. Na kraju posolite, obilato popaprite i pospite peršinom.

Jetrica s lukom - na venecijanski
Jetrica s lukom - na venecijanski