Jetrica na venecijanski način, talijanski "Fegato di vitello alla veneziana" - jednostavno, brzo i jako, jako fino i ukusno.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 20-ak minuta
- 70 dag teleće ili pileće jetrice
- 70 dag luka (tanko narezan na kolute)
- 2-3 dl bijelog vina
- lovorov list
- peršin (nasjeckani listići)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
1. Očistite jetrica, narežite na trakice i stavite da odstoje malo u mlijeku, da izvuku gorčinu i ostanu mekana.
2. Narežite luk na tanke kolutiće i na laganoj vatri na maslinovom ulju podinstajte luk. Posolite ga jer tako neće zagorjeti.
3. Kad luk zastakli, dodajte ocijeđenu jetricu, lovorov list i zalijte s 1 dl bijelog vina. Miješajući dinstajte 10-ak minuta. Na kraju posolite, obilato popaprite i pospite peršinom.