Moja pašteta od tune

| Wine and dine |

Pašteta od tune

Sutra je Badnjak. Ono što nikako ne smijem izostaviti s blagdanskog menia je ova savršena pašteta. Najbolji recept za paštetu od tune ikad! Tko kod ju je probao, priznao je da bolju nije jeo. Moji klinci je naprosto obožavaju. Probajte, više nikad niti jednu drugu nećete raditi. Obećavam.

Pašteta od tune
Pašteta od tune

Za: 6 - 8 osoba

Vrijeme pripreme: 20 minuta

  • 2 - 3 konzerve tune 
  • 3 - 4 kisela krastavaca
  • senf
  • 3 - 4 žumanjaka (tvrdo kuhani)
  • ½ maslaca (12,5 dag)
  • 8 -10 kapara
  • 3 - 4 inćuna
  • nekoliko žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Tvrdo skuhajte 3 - 4 jaja, ohladite ih pod hladnom vodom, ogulite i izvadite žumanjke, stavite ih u zdjelu i zgnječite vilicom pa dodajte sve ostale sastojke. Iz konzerve s tunom iscijedite ulje i samo tunu dodajte u zdjelu. Izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu. Probajte paštetu i prema potrebi dodajte još maslinovog ulja ili ostalih začina.

Prema želji možete smanjiti maslac, a povećati maslinovo ulje.