Jedinstveni doručak i jutarnji koktel- savršena kombinacija za početak dana

| Wine and dine |

Zagrebački Europski trg bogatiji je za jedinstveni doručak u kojem tradicionalna jela od lokalnih namirnica dobivaju moderni štih i spajaju se s jutarnjim koktelima u ugodnoj i opuštenoj atmosferi koju nudi 50 A Burger&Champagne Bar.

Za sve koji žele probati nešto novo i pripremljeno s mnogo pažnje 50 A Burger&Champagne Bar prava je adresa. Uz već dobro poznatu ponudu burgera, ramena i ostalih kreacija pogodnih za dijeljenje uz čašu šampanjca ili jedan od signature koktela, novost je u ponudi doručak – simpatična, svakodnevna i nepretenciozna jela s potpisom chefa Nikole Markovića.

Za početak dana ljubitelji klasičnog doručka tako mogu odabrati Scrambled – kajganu od tri jaja s gorgonzolom dolce DOP posluženu s prženom slaninom i sezonskom salatom na prepečenoj focaccii od kiselog tijesta. Za ljubitelje avokada tu je AvocadoToast – domaći guacamole s jajem mariniranim u soji poslužen na prepečenoj focaccii od kiselog tijesta. Power granola klasična je kombinacija prave domaće granole s grčkim jogurtom i sezonskim voćem, a za one najgladnije tu je Smorrebrod – danski sendviči bez poklopca, u varijanti s dimljenim pilećim prsima, kremastom coleslaw salatom, prepečenim sirom halloumi i cherry rajčicama.

„Kod pripreme jela vodim se svojim životnim iskustvom, onim što sam dosad radio i svime što sam probao. Osobno smatram doručak najvažnijim obrokom u danu, a uvođenjem doručka u svakodnevnu ponudu otvorili smo svoja vrata od ranog jutra i dali moderan štih nekim tradicionalnim jelima”, objasnio je chef Nikola Marković.

Limitirano jelo i chef's choice jest kremasta burrata servirana na prepečenoj focaccii s pesto-jogurtom i sezonskom salatom.

Bogat izbor doručka osim kave uključuje prirodne sokove i pjenušce, a za sve koji nisu sigurni što popiti uz ukusan obrok osmišljeni su posebni morning cocktails. Na jelovniku su jela već sparena s najboljim jutarnjim koktelima pa više ne morate razmišljati što naručiti. Tako na primjer uz Avocado Toast savršeno pristaje Bloody Mary, kajganu s gorgonzolom i slaninom upotpunit će Bittery Bubbles, a Power Granolu osvježavajuća Mimosa. U ponudi su još Espresso Martini s domaćim likerom od kave, Campari Spritz, Margarita i drugi.

Gurmanska jutarnja ponuda, na samo nekoliko minuta hoda od glavnoga zagrebačkog trga, dostupna je svaki dan od 8 do 12 sati (osim ponedjeljkom), a cijene jela kreću se od 40 do 55 kuna.