Jedine anti-kancerogene namirnice koje trebate uključiti u dijetu

| Wine and dine |

Foto: Half Baked Harvest
Foto: Half Baked Harvest

 Rak je bolest koja ne diskriminira, u jednakoj mjeri pogađa i zdrave i mlade i starije i žene i muškarce. Ali ako je vjerovati istraživanjima i nutricionistima, čak trećina tumora povezana je s našim načinom prehrane. To može značiti da određene namirnice ne jedemo dovoljno, poput primjerice svježeg voća i povrća ili pak neke konzumiramo previše, poput primjerice soli, šećera i rafiniranih ugljikohidrata. Srećom ovo je jedna varijabla koja je totalno pod našom kontrolom, samo se treba dobro informirati i stvoriti zdrave navike.

Štoviše, postoje dijete koje su dizajnirane da kontroliraju rast i razvoj tumorskih stanica u tijelu te jačaju naš imunološki sustav. Iako na ovaj način nećemo izliječiti rak, niti zamijeniti tradicionalne metode liječenja, znanstvenici su otkrili da velike doze zelenog čaja i ananasa mogu spontano dovesti pacijenta u remisiju. Plus: i zeleni čaj i ananas su poznati kao "ubojice" kancerogenih stanica. Štoviše, bromelain iz ananasa i epigalo katehin iz zelenog čaja trenutno istražuju kao moguću terapiju za oboljele.  

Ananas je SUPER hrana!
Ananas je SUPER hrana!

Nije nikakva tajna da su zdrava prehrana i namirnice bogate antioksidantima preporučljive SVIMA, u svim životnim fazama ili tegobama. Živjeti i hraniti se zdravo nešto je na što bismo svi trebali misliti i čemu bi se trebali posvetiti - jer jedino tako možemo biti zdraviji i osjećati se bolje. A ako postoji šansa da na ovaj način preventivno spriječimo neku opasnu bolest, još bolje!