Hrvatska je dobila još jedan restoran s Michelinovom zvjezdicom u kojem smo nedavno bili i oduševili se

| Wine and dine |

Restoran u sklopu vinarije Korak je dobio Michelinovu zvjezdicu

Nije tajna kako je hrvatska kuhinja jedna od boljih. Spoj mediteranske i kontinentalne kuhinje čini dobitnu kombinaciju. Potvrda ovoj tezi je još jedna Michelinova zvjezdica na gastronomskoj mapi Hrvatske.

Restoran u sklopu vinarije Korak je dobio Michelinovu zvjezdicu

S ponosom možemo reći kako od ove godine Hrvatska broji jedanaest Micheline zvjezdica. Osim već postojećih deset restorana koji su i od prije imali Michelinovu zvjezdicu na ovu se prestižnu listu uvrstio i restoran Korak u sklopu istoimene vinarije.

Restoran u sklopu vinarije Korak je dobio Michelinovu zvjezdicu

Prije svega nekoliko mjeseci smo i mi posjetili vinariju i restoran Korak te je malo za reći kako smo se oduševili. Predivan ambijent jastrebarskih brežuljaka s vrlo modernim interijerom je ono što nas je osvojilo na prvu. O hrani i vinima ne moramo ni pričati…

Restoran u sklopu vinarije Korak je dobio Michelinovu zvjezdicu

"Posebno značajno gurmansko otkriće je restoran Korak koji se nalazi na istoimenom vinskom imanju. Taj je objekt nagrađen Michelinovom zvjezdicom za izvrsnu kvalitetu svoje kuhinje, a također dobiva zelenu zvjezdicu kao potvrdu svoje inspirativne predanosti ekološki prihvatljivijoj gastronomiji. Uz ravnotežu obiteljske tradicije i osvježavajuće obnove, ovaj restoran nudi posebno ukusnu kuhinju ističući namirnice iz vlastitog kuhinjskog vrta i pažljivo odabranih poljoprivrednika kako bi se osigurala izvrsna kvaliteta jela. Ovi profesionalci, željni dijeljenja životnih priča i ljubavi prema svojoj zemlji, nastoje ilustrirati promjenu godišnjih doba kroz svoje kulinarske kreacije. Odaberite između dvije opcije kušanja – obroka od pet ili osam sljedova – i prepustite se ovom profinjenom iskustvu, dodatno pojačanom prvorazrednim prijemom i uslugom chefove sestre" rijeći su Michellinovog vodiča s kojima se u potpunosti možemo složiti.