Hit piće: Tenuta Sant'Anna Prosecco s Fragolom!

| Wine and dine |

Fragola

Na tržištu kao što je naše hrvatsko, uslijed pomanjkanja ponude vrhunskih pjenušavih vina, (čast pojedinim hrvatskim vinarima), od 2009 godine svoje mjesto u ponudi našla su vrhunska pjenušava vina renomirane talijanske vinarije Tenuta Sant'Anna.

Prosecco Extra Dry, Prosecco Millesimato Brut i Prosecco Rose Cuvee, poznati su sve većoj populaciji vinoljubaca, vrhunskim vinotekama, hotelima, te klubskim i lounge prostorima duž cijele Hrvatske.

PROSECCO je talijansko bijelo vino, suho ili polusuho dobiveno od sorte grozda Glera.

Koristi se za dobivanje dvije vrste pjenušavih vina, Spumante suho pjenušavo i Frizzante polupjenušavo vino.

Takova sorta je najzastupljenija, a i porijeklom dolazi sa sjevera Italije i uzgaja se samo na tom području. Regija Venetto, od kuda dolazi i proizvođač, regija Friuli Venezia Giulia, područja Conegliano, Valdobbiadene, te okolice Trevisa.

Prosecco je postao vrhunska zamjena za puno skuplji Champagne, zato je tako dobro prihvaćen od strane hrvatske publike.

Tenuta Sant'Anna Prosecco Extra Dry je pjenušavo vino, bijele boje, izuzetne perlizacije što svakako ne prolazi nezamijećeno. Voćnog karaktera, mirisa proljetnog cvijeća, a okusa zelene jabuke i limuna, koji se snažno osjećaju i u retrookusu. Izuzetno osvježavajući. Većinom ćemo ga poslužiti kao aperitiv, ali odgovara i uz slatke deserte, a oni smjeliji serviraju ga uz lagani roštilj i salate.

Za one avanturističkog duha, a vjerujte isprobano na mnogima, Prosecco Extra Dry i liker od šumskih jagoda su izvrsna kombinacija, možda ona dobitna za duge, vrele, ljetne večeri koje su pred nama….

Sorta: 100% Prosecco

Proizvođač: Tenuta Sant'Anna, Italija

Uvoznik: Bin devetnaest d.o.o., Bukovačka 40, 10000 Zagreb

Alkohol: 11%

Temperatura serviranja: 8 C

Način serviranja: čaše za pjenušavo vino

Gastro: aperitiv, lagani roštilj, lagane ljetne salate i tjestenina

Vinifikacija: Charmad metoda- metoda vrenja na kvascima u tanku.

Veličina boce: 0,75l