Hemingway Bar & Bistrot – nova gradska stanica maštovitih zalogaja

| Wine and dine |

Dobro poznato ime na zagrebačkoj sceni Hemingway lounge bar u lipnju ove godine proslavio je svoj 10. rođendan, a od ove jeseni osvježio ponudu sa zanimljivom bogatom gastronomskom ponudom

Hemingway Bar & Bistrot

Smješten u 'srcu' Zagreba, s jedinstvenim pogledom na Hrvatsko narodno kazalište, Hemingway lounge bar, već je godinama nezaobilazan gradski kutak za prvu jutarnju kavu a odnedavno i mjesto za ukusni  doručak, brunch, ručak ili večeru.

Hemingway Bar & Bistrot

Tako je u novom konceptu osvanuo restoran Bistrot koji na gastro scenu donosi dašak talijanske, francuske i španjolske kuhinje, ali i zagrebačke kulinarske tradicije. Uz klasike poput 'Angejmahtec' juhe, Bistrot će vas iznenaditi maštovitom  jelovnikom koji se mijenja nekoliko puta godišnje. Pokazalo se kako je veliki problem biranje samo jednog jela iz ponude stoga je naša odluka pala na fini jutarnji omlet. Brunch smo ovaj put preskočili, ali sigurno se vraćamo po griz jesenskog pobjednika - rižota od pačjih prsa i vrganja.

Hemingway Bar & Bistrot

Neposredna blizina tržnice Dolac glavni je izvor svježih sezonskih namirnica i  saveznik jelovniku 'A Moveable Feast Journal' kreiranog poput dnevnih novina. Upravo je to štivo,u kojem Hemingway detaljno prenosi svoje anegdote lutanja po pariškim restoranima, glavna okosnica i inspiracija obnovljenog interijera. Bistrot je uistinu šarmantno i nepretenciozno mjesto, prvenstveno inspiriran takozvanim klasičnim francuskim bistroima s početka 20. Stoljeća, u čemu dominiraju 'francuski 'retro motivi Moulin Rougea i neodoljive Brigitte Bardot.

Hemingway Bar & Bistrot

Napravite li ovih dana gastro pauzu na Trgu maršala Tita 1, nećete sigurno pogriješiti ;).

Hemingway Bar & Bistrot