Gin & tonic od sada možete namazati na kruh

| Wine and dine |


Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, a uz ovaj novi proizvod više ga sigurno nećemo preskakati. Gin & tonic u obliku marmelade, odnosno Spreadable gin izum je koji dolazi iz Firebox-a, kompanije koja je specijalizira za poklone.

Treba napomenuti kako ovo nije samo gin & tonic u drugom obliku, već se radi o pravom džemu. Osim od gina, ova marmelada je napravljena od citrusa koji i inače savršeno pašu uz gin - svježih naranči i limuna, a može se upotrebljavati kao namaz za kruh, jesti direktno iz staklenke ili pak poslužiti kao prilog vašim omiljenim keksićima ili kolačima. Također, ovaj namaz pogodan je i za vegetarijance.

Ako niste ljubitelj naranče, alkoholna marmelada može se naći i u drugačijim kombinacijama okusa, kao što su okus suhe šljive, borovnice i jagode. Iznenađujuće, ali namaz od gina nije jedini alkoholni namaz na tržištu, naime osim marmelade od gina postoje verzije i s viskijem ili tekilom.

U slučaju da se pitate koliki postotak alkohola ovaj džem ostavlja u vašem tijelu, odgovor je nula. Razlog tome je što se u proizvodnji sav alkohol mora prokuhati te sve supstance od kojih se inače možete napiti ispare u tom procesu, što znači da vam ova verzija gina neće uzrokovati mamurluk.

Ipak, alkoholni džemovi vjerojatno su najbolji izmišljeni doručak svim ljubiteljima gin&tonica, bolji i od pahuljica, a nadamo se da će uskoro biti dostupni i u Hrvatskoj.