Germknedle ne morate jesti samo na Adventu jer ih možete napraviti kod kuće: donosimo vam recept

| Wine and dine |

Saznajte recept za germknedle

Uz fritule, kobasice i kuhano vino, germknedle su definitivno zaštitni znak Adventa. Cijene germknedli dostižu vrtoglavu cijenu i do 10 eura. No odlična vijest je da germknedle možete napraviti i kod kuće. Recept je relativno jednostavan, a donosimo vam ga u nastavku.

Saznajte recept za germknedle

Recept za germknedle
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 70 g šećera
- 300 ml mlijeka
- 1 suhi kvasac
- 1 jaje
- 80 g maslaca
- pekmez od šljiva
- 3 žumanjka
- 50 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 žlica gustina
- 40 g mlijeka
- mak
Brašno, šećer, mlijeko, kvasac i jaje umijesite u tijesto te mijesite 5 minuta. Nakon 5 minuta u tijesto umijesite maslac. Mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Pustite neka tijesto odstoji i neka se digne odnosno podupla. Razvaljajte, napunite pekmezom i oblikujte u kuglu. Knedle skuhajte na pari. Dok se knedle kuhaju napravite umak od vanilije. Pomiješajte žumanjke, šećer, vanilin šećer, gustin i malo mlijeka. Ostatak mlijeka skuhajte i umiješajte smjesu od jaja i šećera. Kuhajte dok se ne zgusne. Na tanjur stavite knedlu, prelijte sosom od vanilije i pospite makom.