Gdje fino doručkovati u Zagrebu?

| Wine and dine |

Jedan od rastućih trendova koji Hrvati vole jest kultura zdravog doručka. S obzirom na dug radni dan i (pre)rano ustajanje te odlazak iz kuće, mnogi od nas nemaju ni vremena ni volje prije izlaska pripremati doručak. Ako želite nahraniti svoje tijelo i opskrbiti ga svime što mu je potrebno, u pauzi od posla s kolegama ili sami, možete se zaputiti u neki od restorančića ili bistroa u Zagrebu koji nude fin i zdrav izbor doručka.

@khala_restaurant_bar

1. Khala je smještena u samom centru Zagreba (Kaptol centar) i godinama je omiljeno mjesto susreta i druženja. Od nedavno svojim novim konceptom okreće novu stranicu. Nezaboravnu gastro ponudu jamči vrhunski jelovnik od biranih jela za koja će se koristiti domaće namirnice hrvatskih OPG-ova. Posebnu pažnju Khala pridaje upravo doručku pa tako možete birati između jaja Benedict, raznih vrsta zobenih pahuljica kao i prirodnih sokova i salata.

@otto_frank_bar

2. Otto & Frank je bistro i bar koji se nalazi u Tkalčićevoj ulici i nudi jako zanimljiv jelovnik u kojem u jutarnjim satima možete birati između nekoliko vrsti doručka s namirnicama koje uključuju jaja, zobenu kašu, chia i sjemenke lana, jogurt i slične namirnice koje su idealne za početak dana.

@eggspresszg

3. Eggspress u Boškovićevoj 11 je mjesto u kojem se cijela priča vrti oko jaja koje pripremaju na nekoliko načina. Jelovnik u čijem su fokusu jaja na razne načine možete kušati svakim danom od 8.00 do 14. 30 sati.

@kavatavazagreb

4. Kava Tava, sad je već kultno mjesto u Zagrebu koje možete posjetiti na dvije lokacije, na Britancu i u Tkalčićevoj ulici u centru grada. Najbolji i najfiniji izbor palačinki upotpunjen je zanimljivim i ukusnim sendvičima koji su idealni za doručak, a na meniju se nalaze i jaja.

Velvet Cafe

5. Velvet je jedan od nama najdražih i najljepših zagrebačkih cafe barova koji uz zanimljivu ponudu pića nudi i doručak. Na meniju su friški tost, svježi sokovi i kremice u čašici. Još ako je lijep i sunčan dan, u doručku možete uživati u jednoj od najljepših terasica u Zagrebu, a sigurni smo da ćete tako skupiti dovoljno energije i snage za dan koji je pred vama.