Friend's food - mali lokal s dušom

| Wine and dine |

Friend's food, street food u Zagrebu, ugao Ilice i Vinogradske

U novije doba kada Zagrebom (a i drugim gradovima) dominiraju ulični lokali s brzom hranom i natječu se čiji je hamburger bolji, u dijelu grada u kojem kao da je zadnjih godina vrijeme stalo (Črnomerec) jer se život organizirao od Trga bana Jelačića do Britanskog trga, a zimi preselio u velike šoping centre, nikao je jedan mali simpatičan lokal s dušom...

Friend's food, street food u Zagrebu, ugao Ilice i Vinogradske
Friend's food

Jedan mali prostor, nekoliko godina zaboravljen od pogleda, a na super mjestu, na uglu Ilice i Vinogradske, nedavno je osvanuo u novom ruhu.

Prijateljski, kako mu i ime govori, "FRIEND`S FOOD" vodi bračni par poznat po svojoj gostoljubivosti i entuzijazmu (btw. vlasnika zovu Friend), u želji da taj dio grada ožive jednom novom, urbanom gastronomskom pričom, uz mladog kuhara Denisa Antončića koji je odlučio brzu hranu pretvoriti u pravi gastronomski užitak! Sve namirnice su lokalne i isključivo domaće, svakodnevna nabava ima uvijet - samo svježe i friško.

Friend's food, street food u Zagrebu, ugao Ilice i Vinogradske
Friend's food

U jednostavnom minimalističkom interijeru gdje hrana vodi glavnu riječ uživali smo u sjajnom tacosu, quesadillasu i hamburgeru, a nude i Kentucky wings, pulled pork, hot dog i druga "mala" slasna jela s dušom.  Atmosfera je odlična, prijateljsko osoblje, dobra muzika, najbolja vrijednost za novac, slasno, ukusno, brzo...       U svakom slučaju, ako ste na zapadnom dijelu grada, preporučamo!