French store - raj za sve ljubitelje Francuske u Zagrebu

| Wine and dine |

French store - raj za sve ljubitelje Francuske u Zagrebu

Vjerujemo da su svi koji su barem jednom posjetili Francusku, ili barem njenu metropolu Pariz, ostali oduševljeni energijom gradova, ljepotom arhitekture te profinjenim okusima hrane i pića. Iako bi se najradije vratili u vremenu i u Parizu ispili još jednu čašu točno toga Bordeauxa u točno tom kafiću, Pariz vam je, kao i cijela Francuska, sada doslovno "iza ugla". Naime, u Bukovačkoj 25 otvoren je raj za ljubitelje Francuske u Hrvatskoj - French Store!

French store - raj za sve ljubitelje Francuske u Zagrebu
French Store

French Store postoji nešto više od godinu dana, no već je postao nezaobilazno mjesto za ljubitelje dobroga vina. Interijer dućana neodoljivo podsjeća na male francuske dućančiće i odiše karakterističnom toplinom, no čekajte tek da vidite ponudu... U svojoj ponudi nude zaista raznovrsna vina iz svih dijelova Francuske koja su svakako najpopularniji izbor u ovom dućanu, ali i žestoka pića i šampanjce. Osim toga, nude i raznovrsna gotova francuska jela, kao i foie gras, terine i rilete, a najavljuju i uvoz kvalitetnih francuskih sireva. Cijene su raznovrsne, pa budite sigurni u to da će sva znatiželjna nepca ostati zadovoljena.

French store - raj za sve ljubitelje Francuske u Zagrebu
French Store

Ono što će se svidjeti i ljudima koji žive izvan Zagreba, je činjenica da imaju online shop putem kojega možete naručiti i hranu i pića. Pratite li ih na njihovoj Facebook Fan stranici, bit ćete obaviješteni o svim dobrim popustima koji nude, a koji su itekako učestali. S obzirom na to da se radi o francuskoj kuhinji, ne moramo vam dati savjet što probati, jer će sigurno sve što probate biti slasno. Ono što možemo preporučiti je da probate foie gras, koji se jede uz prepečeni kruh, no budite spremni na karakterističan, jak okus. Za one osjetljivija nepca, sugeriramo terine od pačje jetre, koje su jednako ukusna zamjena, a savršeno će pasati na večer uz društvo i času dobroga, naravno, francuskoga vina