Frauenmond: čokolada koja ublažava menstrualne bolove

| Wine and dine |

Frauenmond

Kad krenu PMS ili menstruacija osim promjena raspoloženja probudi se i želja za hranom, najčešće onom nezdravom, masnom ili slatkom.

Frauenmond PMS čokolada
@frauenmondchocolate

Ako spadate u ovu grupu žena koje ne mogu odoljeti slatkom imamo super vijest za vas. Švicarski proizvođač čokolada „Chocolate with Love“ stvorio je čokoladu imena „Frauenmond“. Frauenmond u prijevodu s njemačkog jezika znači „ženski mjesec“. Svaka Frauenmond čokolada sadrži barem 60% kakaa i 17 različitih biljaka koje se uzgajaju u švicarskim planinama, a imaju „umirujuć i harmonizirajući učinak“ na grčeve.

Frauenmond PMS čokolada
@frauenmondchocolate

O opisu proizvoda također stoji kako poboljšava cirkulaciju i povećava razinu serotonina. Serotonin je poznata neurotransmiterska kemikalija, koja se stvara u mozgu, a koja regulira funkcije poput fine mišićne kontrakcije, regulacije temperature, apetita, osjećaja boli, ponašanja, krvnog tlaka i disanja. Kada je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti. Previše ili premalo serotonina dovodi do abnormalnih mentalnih stanja, poput depresije.

 Frauenmond PMS čokolada

@frauenmondchocolate
 

Tvorac ove čokolade Marc Widmer kaže kako je namjera bila ženama učiniti takve dane ugodnijima, ali to naravno ne isključuje da muškarci također mogu uživati u ovoj čokoladi.