Fantastične slastice kao arhitektonska djela

| Wine and dine |

Što se dogodi kada arhitektica odluči promijeniti profesiju te uplovi u nemirne vode slastičarstva? Mi ne znamo, no 27-godišnja Dinara Kasko zna. Ukrajinska slastičarka iz Harkova majstorica je kombiniranja slastičarstva s geometrijskim likovima i arhitektonskim projektima. Od trenutka kada je krenula u slastičarske vode odlučila je dodati tom zanatu nešto novo i do sad ne viđeno. Shvatila je kako je izgled jednako važan kao i okus, a svaki je dan za nju novi eksperiment jer su joj slastice postale najveći interes i strast.

Dinara Kasko

S iskustvom u arhitektonskom dizajnu, Dinara je stvorila velik interes unutar slastičarske zajednice zbog svojih nevjerojatno jedinstvenih i inovativnih geometrijskih torti, koristeći svoje vlastite silikonske kalupe koje je sama dizajnirana i kreirala.

Dinara Kasko

Ona se prema desertima odnosi kao da su zgrade te tako stvara jedinstvene jestive strukture koje se uvijek teška srca pojedu. "Imam mnogo nerealiziranih ideja i veliku želju za eksperimentiranjem. Ne želim oponašati druge - želim stvoriti nešto novo ", rekla je Kasko za So Good Magazine. No nas samo zanima - kako uopće ikada zagristi u ovo slastičarsko remek djelo?

Dinara Kasko