Esencijalna pravila za mršavljenje koja NIKAD ne smijete zaboraviti

| Wine and dine |

Ako ozbiljno želite smršaviti, pratite ovih 5 pravila
Ako ozbiljno želite smršaviti, pratite ovih 5 pravila

 Definitivno postoje neka pravila za mršavljenje koja možete preskočiti ili zanemariti, ali svejedno izgubiti nekoliko kila. S druge strane, ako ozbiljno želite smršaviti, u nastavku donosimo 5 esencijalnih pravila koja nikada ne smijete prekršiti ako želite vidjeti nešto manju brojku na vazi... 

UVIJEK JEDITE DORUČAK

Preskakanje obroka je ogromna pogreška, a to se posebice odnosi na doručak. Uživanje u obilnom i nutritivnom obroku ujutro može vam pomoći probuditi organizam, metabolizam i potaknuti gubitak kilograma. Odaberite doručak koji je bogat proteinima kako biste pojačali nivo energije te ostali siti što duže.

MORATE NAPRAVITI PROMJENE DA BISTE VIDJELI PROMJENE

Nažalost, ne možete nastaviti jesti ogromne porcije sladoleda nakon večere i očekivati da će se kilogrami topiti. Kako biste potaknuli promjene, morate odabrati neke zdravije opcije koje uključuju nutritivne, uravnotežene obroke većinu vremena. Zapamtite, ovo nije samo brza dijeta - želite promijeniti svoje prehrambene navike dugoročno.

ZDRAVE NAMIRNICE NE ZNAČE DA IH MOŽETE JESTI NEOGRANIČENO

Orašasti plodovi, maslac od kikirikija, avokado, batat, voćni sokovi, smeđa riža - ove su namirnice nutritivno vrijedne, ali to ne znači da imaju malo kalorija. Morate biti svjesni porcija čak i za hranu koja je super dobra za vas.

UNOŠENE KALORIJE NE SMIJU BITI VEĆE OD POTROŠENIH

Gubitak kilograma je jednostavna matematika: morate potrošiti ili izbaciti barem 500 kalorija dnevno da biste izgubili kilogram tjedno. Ako potrošite 250 kalorija jutarnjim trčanjem, taj dan trebate izbaciti 250 kalorija iz prehrane. Nemojte nikada misliti da odrađen trening znači da možete jesti neograničeno. 

JEDNOG KADA SMRŠAVITE, NE SMIJETE SE VRATITI NA STARO

Nekada davno ste uz ručak popili pola litre Coca-Cole, ali kada ste odlučili otići na dijetu, zamijenili ste ju s mineralnom. Sada kada ste smršavili, nemojte se vratiti svojoj staroj navici. Gubitak kilograma podrazumijeva promjene zauvijek, a samo do trenutka kada postignete svoj cilj.