Donosimo vam trenutno najpopularniji recept za vjerojatno najfiniji San Sebastian cheesecake

| Wine and dine |

Recept za San Sebastina cheesecake

Cheesecake jedan je od omiljenih deserata mnogima diljem svijeta. Gotovo da nema osobe koja ne uživa u ovom slatko kiselom desertu od sira.

Recept za San Sebastina cheesecake

No mi smo primijetili kako se jedan recept popularizirao više nego drugi te je postao pravi hit na društvenim mrežama. Radi se o San Sebastina cheesecakeu odnosno španjolskom cheesecakeu koji je strukturom, ali i okusom nešto drugačiji od uobičajenog cheesecakea.

Recept za San Sebastina cheesecake

Recept za San Sebastijan cheesecake
Sastojci:
- 5 jaja
- 650 grama punomasnog krem sira
- 180 grama šećera
- 30 grama gustina
- 1 žlica limunovog soka
- 3 žličice ekstrakta vanilije
- 400 grama slatkog vrhnja
- mliječna čokolada
Mikserom umutite krem sir i šećer zatim dodajte gustin pa sve zajedno ponovno kratko izmutite. U drugoj posudi izmutiti jaja te ih dodati u smjesu krem sira, šećera i gustina zajedno s limunovim sokom i ekstraktom vanilije te sve skupa umutiti. Slatko vrhnje dodajte u smjesu te promiješajte dok se ne sjedini. Kalup promjera 20 cm obložiti papirom te ulijte smjesu. Pećnicu zagrijte na 240 stupnjeva, a kolač pecite 30 minuta. Poslužite ga uz otopljenu čokoladu.