Bolonjez je jedno od onih jela koje apsolutno svi vole jesti. Većina ga zna i skuhati no svatko ima svoj recept za bolonjez, a mi vam donosimo recept za najbolji bolonjez koji ćete ikad probati.
Recept za bolonjez
Sastojci:
300 g mljevene junetine
300 g pasirane rajčice
50 g mrkve
50 g celera
50 g luka
½ čaše crnog vina
½ čaše punomasnog mlijeka
3 žlice maslinova ulja ili 50 g maslaca
sol i papar prema ukusu
origano
mesni temeljac po potrebi
Luk narežite na sitne kockice, a mrkvu i celer naribajte. Luk popržite na maslinovom ulju ili maslacu dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte mrkvu i celer. U tavu zatim dodajte mljeveno meso i dobro ga razlomite kako bi imalo zrnatu strukturu. Potom dodajte vino, lagano promiješajte, pustite da ishlapi alkohol pa nakon 5 minuta dodajte pasiranu rajčicu. Pustite neka se krčka 2 sata. Povremeno promiješajte i dodajte temeljac. Na samom kraju kuhanja dodajte mlijeko, posolite i popaprite te dodajte i origano. Sve skupa dobro promiješajte.