Donosimo vam najbolji recept za Božićni kruh

| Wine and dine |

Recept za Božićni kruh

Pripreme za Božić u punom su jeku što znači samo jedno: da je priprema božićnih kolača počela.
Jedan od nama omiljenih Božićnih kolača upravo je božićnih kruh. Vrlo jednostavan, a preukusan Božićni kruh je nešto bez čega ne možemo zamisliti niti jedan Božić.
mi vam u nastavku otkrivamo recept za najbolji i najukusniji Božićni kruh koji čete ikada probati.

Recept za Božićni kruh

Recept za Božićni kruh
Sastojci:
- 150 g lješnjaka
- 120 g suhih smokava
- 120 g suhih šljiva
- 150 g grožđica (svijetlih)
- 70 g suhih brusnica
- 2 žlice ruma ili voćnog likera
- 3 jaja
- 1 Vanilin šećer
- 120 g šećera
- 1 Limun šećer
- 1 žličica Praška za pecivo
- 50 g Gussnela
- 120 g pšeničnog oštrog brašna
- ¼ žličice cimeta mljevenog
Lješnjake grubo nasjeckajte. Smokve i suhe šljive narežite na male kockice. Grožđice i brusnice namočite u rum. Zatim jaja, šećer, vanilin šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte. U smjesu dodajte cimet i brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo, pripremljeno suho voće, te polako sve izmiješajte. Duguljasti kalup dimenzija 30×11 cm obložite papirom za pečenje i napunite pripremljenom smjesom. Odmah stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 60 minuta.