Doktori predlažu ove namirnice za ubrzanje metabolizma

| Wine and dine |

Foto: Half Baked Harvest
Foto: Half Baked Harvest

Metabolizam je izbirljiv kemijski proces na koji može utjecati bilo što - od rutinske tjelovježbe do količine vode koju popijete u jednom danu. Iz tog razloga, mnoga su istraživanja posvećena otkrivanju koje namirnice mogu ubrzati ili usporiti vaš metabolizam u nastojanju da manipulirate težinom i razinom energije.

Ubrzavanje metabolizma je put do efikasnog pretvaranja hrane u energiju. Odlučili ste se za dijetu pa ste počeli paziti što jedete i redovno se bavite fizičkom aktivnošću. Ipak, vaš metabolizam se usporio i “skidanje” suvišnih kilograma se ne događa baš onom brzinom kojom ste zamislili. Da biste to spriječili i brže se riješili neželjenih masnih naslaga, uvrstite u svakodnevnu ishranu sljedeće namirnice.

JAJA

Trebaju nam proteini kako bismo se napunili energijom za cijeli dan. Proteini su također ključni za održavanje zdravog metabolizma. Osim što su odličan izvor proteina, jaja sadrže i omega-3 masne kiseline zbog čega će zadovoljiti dnevnu potrebu za zdravim masnoćama. 

AVOKADO

Avokado je bogat vitaminom E te zdravim masnoćama koje ubrzavaju metabolizam i osnažuju imunitet. Također su odlični anti-aging borci jer vitamin E održava kožu elastičnom i zdravom. 

LOSOS

Izvor masnih omega-3 kiselina, smanjuje upale i krvni tlak te održava metabolizam brzim.