Desert u obliku kapljice postao je svjetski HIT

| Wine and dine |

Desert u obliku kapljice

Upoznajte novog Instagram miljenika - desert u obliku kapljice

Najnovije slastičarsko umijeće koje osvaja njujoršku gastronomsku scenu, ali i ostatak svijeta, izgleda poput velike kristalno čiste kapljice. Desert je kreirao samouki kuhar Darren Wong inspiriran tradicionalnim japanskim desertom Mizu Shingen Mochijom. ABC izvještava da je Wong, inače voditelj strateške agencije za digitalni marketing, uočio novi trend u Japanu te ga odlučio rekreirati za američka nepca.

Iako su nedavni slastičarski trendovi jako štetili našim zubima, desert u obliku kapljice ima veoma malo šećera i gotovo nula kalorija. U stvari, okus nije ni njegova glavna strana. Ključni sastojci za čistu kapljicu su izvorska voda i agar - veganska zamjena za želatinu. Prava privlačnost je jedinstveno iskustvo. "Kao prvo, to izgleda stvarno cool", rekao je Wong. "Podsjeća na scenu iz animiranog filma Život buba gdje piju vodu s lišća. Drugo, tekstura je tako jedinstvena, vrlo osjetljiva i krhka."

Desert u obliku kapljice

Želite probati ovaj desert?

Njujorčani ili oni koji se tamo nađu ga mogu kušati za 8 dolara na Smorgasberg tržnici u Brooklynu. Slične varijacije počinju se pojavljivati na jelovnicima diljem svijeta, a mi još čekamo hrvatsku inačicu. Kako se pravi i koliko je zapravo jednostavan za izradu, pogledajte u videu.