Desert dana: Tiramisu

| Wine and dine |

Tiramisu
Tiramisu

Iako ima bezbroj vrsta i načina pripreme ove čarobne talijanske poslastice - tiramisua, osobno najviše volim ovaj klasičan tiramisu s piškotima koji je zaista gotov za tren oka. Jedino se mora dobro ohladit u hladnjaku... Umjesto kave, piškote namačem u neskaffeu skuhanom u mlijeku, jer mi je puno finiji, nježniji, meki...

Sastojci za TIRAMISU:

  • 1 pakiranje piškota

Krema:

  • 4 jaja
  • 20 dag štaub šećera
  • 50 dag sira mascarponea
  • ½ dl neskaffea skuhanog u mlijeku (ili crne kave) – za navlažiti piškote
  • 1 dl likera Amaretta – za navlažiti piškote
  • gorki kakao u prahu – za posip

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke umutite sa šećerom da dobijete pjenastu smjesu. Primiješajte mascarpone. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa primiješajte u smjesu mascarponea, žumanjaka i štaub šećera. U zdjelici pomiješajte neskaffe s mlijekom i odabrani liker. Piškote navlažite smjesom neskaffea i likera te ih slažite jedan do drugoga u vatrostalnu zdjelu. Na prvi red piškota nanesite polovicu kreme od mascarponea pa složite drugi red piškota i opet na njih nanesite kremu. Stavite u hladnjak da se tiramisu stisne. Prije serviranja, posipajte kakaom.