Desert dana: La la la lambada!

| Wine and dine |

Lambada kocke
Lambada kocke

Tko može bez slatkog? Za ove vruće ljetne dane, samo stavljam salatice i neka dijetalna jela... Al moramo malo nahranit dušu s malo slatkog... Moramo se moći opustit i bar na kratko zaboravit na ono: koliko se prima i da ne smijemo jer ćemo se udebljati... Uživajte uz Lambadu!

Biskvit:

  •  2 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1/2 praška za pecivo

Žuta krema:

  • 1 l soka od naranče (može i Fanta ili Cedevita sa šećerom)
  • 3 pudinga od vanilije
  • 5 žlica šećera

Bijela krema:

  • 1/2 l mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 putar

Glazura:

  • 10 dag čokolade
  • 7 dag putra

Biskvit: jaja izmiksajte sa šećerom, dodajte sve ostale sastojke, pa smjesu izlijte u nauljeni kalup i pecite u zagrijanoj pećnici. 

Žuta krema: pudinge skuhajte u soku od naranče. Vruću kuhanu kremu odmah izlijte po biskvitu pa na nju posložite petit kekse da omekšaju. Pustite da se krema ohladi.

Bijela krema: mlijeko ulijte u lonac, dodajte šećer, pa ga zagrijte. U već vruće mlijeko polako dodajte brašno cijelo vrijeme miješajući (da se ne stvore grudice), pa smjesu ohladite. Putar posebno izradite i dodajte u ohlađenu smjesu pa izmiksajte sve zajedno. Ohlađenu kremu premažite preko petit keksa.
Glazura:Čokoladu i putar otopite na pari, pa kad se malo ohladi prelijte po kremi. Gotov kolač ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi prije posluživanja.