Desert dana: Izmrvljena torta od borovnica

| Wine and dine |

Izmrvljena torta od borovnica
Izmrvljena torta od borovnica

Izmrvljena torta od borovnica (Blueberry crumble torte) ili od višanja, malina, kupina, jagoda, bresaka ili jabuka... je idealan brzi recept za tople dane...

Za 2 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 25 minuta

Vrijeme hlađenja: 1-2 minute

Temperatura pećnice: 200C

  • 25 dag borovnica
  • 7,5 dag putra
  • 7,5 dag šećera
  • smeđi šećer - za posip 
  • 7,5 dag brašna
  • cimet  
  • prstohvat soli

Operite borovnice. Zagrijte pećnicu na 200C. U zdjeli izmiješajte hladan putar, šećer, brašno i prstohvat soli te izradite tijesto pa ga premjestite u kalup i izradite prstima da se primi na dno kalupa. Po njemu rasporedite voće. Na vrh voća izmrvite i rasporedite još malo tijesta te ga pospite smeđim šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, dok korica ne postane zlatno smeđa. Kolač ohladite na minutu, dvije i poslužite vruće, najbolje uz sladoled od vanilije.