Izmrvljena torta od borovnica (Blueberry crumble torte) ili od višanja, malina, kupina, jagoda, bresaka ili jabuka... je idealan brzi recept za tople dane...
Za 2 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 25 minuta
Vrijeme hlađenja: 1-2 minute
Temperatura pećnice: 200C
- 25 dag borovnica
- 7,5 dag putra
- 7,5 dag šećera
- smeđi šećer - za posip
- 7,5 dag brašna
- cimet
- prstohvat soli
Operite borovnice. Zagrijte pećnicu na 200C. U zdjeli izmiješajte hladan putar, šećer, brašno i prstohvat soli te izradite tijesto pa ga premjestite u kalup i izradite prstima da se primi na dno kalupa. Po njemu rasporedite voće. Na vrh voća izmrvite i rasporedite još malo tijesta te ga pospite smeđim šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, dok korica ne postane zlatno smeđa. Kolač ohladite na minutu, dvije i poslužite vruće, najbolje uz sladoled od vanilije.