Desert dana: Blondies

| Wine and dine |

Blondies

Ove kocke Blondies su američka light verzija Brownies-a, jako ukusne, mogu stajati nekoliko dana, a mogu se i zamrznut. Ovaj recept sam skinula gledajući Rudolfa i 24 kitchen i odmah sam ih napravila... Probajte i Vi!

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme pečenja: 45 minuta

Temperatura pećnice: 180C

Četvrtasti kalup

  • 20 dag bijele čokolade
  • 17 dag omekšanog putra
  • 1 vanilija mahuna
  • 4 jaja
  • 7,5 dag mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 30 dag svjetlo - smeđeg šećera
  • 20 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 7 dag lješnjaka ili peakan oraha

Zagrijte pećnicu na 180C. Rastopite na pari bijelu čokoladu i umiješajte putar. Prerežite mahunu vanilije i istrugajte njezinu srž. U zdjeli umutite jaja s mlijekom, šećerom, soli te dodajte sadržaj vanilije. Spojite dvije smjese i izmiješajte, a zatim dodajte brašno s praškom za pecivo, smeđi šećer  i cijele orahe. Izlite tijesto na masni papir u pripremljeni kalup i pecite u pećnici oko 45 minuta. Kad se kolač ohladi, izrežite ga na kocke.