Ove kocke Blondies su američka light verzija Brownies-a, jako ukusne, mogu stajati nekoliko dana, a mogu se i zamrznut. Ovaj recept sam skinula gledajući Rudolfa i 24 kitchen i odmah sam ih napravila... Probajte i Vi!
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 45 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Četvrtasti kalup
- 20 dag bijele čokolade
- 17 dag omekšanog putra
- 1 vanilija mahuna
- 4 jaja
- 7,5 dag mlijeka
- 20 dag šećera
- 1 prstohvat soli
- 30 dag svjetlo - smeđeg šećera
- 20 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- 7 dag lješnjaka ili peakan oraha
Zagrijte pećnicu na 180C. Rastopite na pari bijelu čokoladu i umiješajte putar. Prerežite mahunu vanilije i istrugajte njezinu srž. U zdjeli umutite jaja s mlijekom, šećerom, soli te dodajte sadržaj vanilije. Spojite dvije smjese i izmiješajte, a zatim dodajte brašno s praškom za pecivo, smeđi šećer i cijele orahe. Izlite tijesto na masni papir u pripremljeni kalup i pecite u pećnici oko 45 minuta. Kad se kolač ohladi, izrežite ga na kocke.