Cukeraj se ponosi novim preslatkim dizajnom interijera

| Wine and dine |

Zagrebačka slastičarnica Cukeraj nedavno je otvorila vrata novouređenog prostora i, osim slastica, pokazala šarmantan interijer koji potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri. Imperativ pri uređenju gotovo svakog poslovnog prostora, neovisno o djelatnosti, je originalnost. Ono nešto po čemu je prostor prepoznatljiv i drukčiji upravo je to što će osigurati da se klijenti ili kupci uvijek rado vraćaju.

Cukeraj

Nekad stara slastičarnica zapela je u osamdesetima, a danas odiše potpuno novim šarmom i mami znatiželjne poglede, kako slasticama, tako i interijerom. Želja vlasnika bila je što prije preurediti postojeći prostor, bez većih građevinskih zahvata i u što kraćem roku. Imajući to na umu, baš kao i činjenicu da je dosta elemenata poput vitrine, podne obloge i retro šanka bilo unaprijed zadano, budući je izgled interijera planiran u skladu s time.

Cukeraj

Imajući na umu i važnost podne obloge koja je u ovom slučaju bila zadana i nije se mogla mijenjati, studio je iskoristio upravo crno-bijelu kombinaciju koja se proteže podom i primijenio je na cijeli prostor. Studio je, s obzirom na želje vlasnika, izvršio izmjene kao što su raspored sjedenja, nadopuna plana rasvjete, dizajn namještaja po mjeri kao što su klupa sa sjedenje, nastavak vitrine i šank stolovi. Iako je prostor osuvremenjen, zadržan je retro štih pomoću detalja.

Cukeraj

Šarm prostoru svakako daje ružičasta boja koja se provlači cijelim interijerom u svega nekoliko detalja poput klupe, rasvjete ili polica. Osim što vizualno razbija monotoniju crno-bijele palete, unosi živahnost u prostor i podsjeća da je ipak riječ o slastičarnici. A kako definitivno ne bi bilo zabune, zidove slastičarnice na pojedinim dijelovima krase kalupi za kolače i daju prostoru stilsku točku na i.

Cukeraj