Crna pizza je novi trend među pizzama

| Wine and dine |

Instagram / @food69.by

Novi trend u hrani je crna pizza čije je tijesto obojeno aktivnim ugljenom. 

Jeste li ikada stavili pizzu u pećnicu i jednostavno zaboravili na nju dok nije postala prepečena i crna? Novi trend kada je riječ o pizzi izgleda upravo tako! Crna pizza je ukusna i nema toksina za razliku od vaše prepečene pizze.
Sve češće pronalazimo crne ''gotičke'' verzije hrane. Već smo vidjeli crni kornet za sladoled a sada je na red došla i pizza. Tijesto ove pizze obojeno je aktivnim ugljenom koji se sve češće koristi u prehrani.

Instagram / @food69.by

Izumitelj ove crne pizze je vlasnik restorana Salvatore Olivella koji je došao na ideju da doda aktivni ugljen u tijesto pizza za vrijeme svog putovanja u Italiju. Njegov restoran također služi i crne rezance kao i crnu mozzarellu.

Instagram / @alenavechey

Instagram je naravno oduševljen ovim trendom i pojavljuje se sve više ljubitelja ove crne pizze koja je poznata i kao gotička pizza.

Instagram / @emuszkaa