Confit od češnjaka - trenutno najpopularniji recept

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za confit od češnjaka

Češnjak ili volite ili ne. Ako ste ljubitelj češnjaka onda je confit od češnjaka prava stvar za vas. Vrlo jednostavan recept koji može napraviti bilo tko pa čak i oni koji su s kuhinjom na vi.
Za ovaj recept trebat će vam svega nekoliko sastojaka i trunka dobre volje. Iako je konfitiranje proces koji dugo traje za vrijeme pripreme možete zaboraviti na kuhanje i prepustiti se drugim aktivnostima.
Confit od češnjaka može biti dodatak drugim jelima kako biste ih obogatili, ali također ga možete jesti i samog uz kruh jer je zaista preukusan.

Donosimo vam recept za confit od češnjaka

Recept za confit od češnjaka
- 4 glavice češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
Češnjak je potrebno očistiti od opne i staviti ga u posudu odnosno protvan to jest lonac koji može ići u pećnicu. Češnjak je potrebno prekriti maslinovim uljem kako bi on plivao u njemu. Češnjak stavite u pećnicu zagrijanu na 120 stupnjeva cezijevih te pustite da se peče sat do sat i pol vremena. Češnjak pecite dok ne postane mekan.