Češnjak ili volite ili ne. Ako ste ljubitelj češnjaka onda je confit od češnjaka prava stvar za vas. Vrlo jednostavan recept koji može napraviti bilo tko pa čak i oni koji su s kuhinjom na vi.
Za ovaj recept trebat će vam svega nekoliko sastojaka i trunka dobre volje. Iako je konfitiranje proces koji dugo traje za vrijeme pripreme možete zaboraviti na kuhanje i prepustiti se drugim aktivnostima.
Confit od češnjaka može biti dodatak drugim jelima kako biste ih obogatili, ali također ga možete jesti i samog uz kruh jer je zaista preukusan.
Recept za confit od češnjaka
- 4 glavice češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
Češnjak je potrebno očistiti od opne i staviti ga u posudu odnosno protvan to jest lonac koji može ići u pećnicu. Češnjak je potrebno prekriti maslinovim uljem kako bi on plivao u njemu. Češnjak stavite u pećnicu zagrijanu na 120 stupnjeva cezijevih te pustite da se peče sat do sat i pol vremena. Češnjak pecite dok ne postane mekan.