Cijepljenje u Rootsu je počelo: prefini kokteli inspirirani cjepivom protiv koronavirusa

| Wine and dine |

Roots kokteli inspirirani cijepljenjem protiv koronavirusa

Juice and Cocktail bar Roots poznato je zagrebačko mjesto za sve ljubitelje dobre hrane i pića. U idiličnom ambijentu Tomićeve ulice, gdje se Roots i smjestio, s pogledom na Uspinjaču u miru možete promatrati užurbanost Ilice i uživati u svom piću.
Preko dana do 16 sati, Roots, je odlično mjesto za pojesti fine i zdrave doručke poput tostova, zobenih kaša, smoothieja, milkshakeova, ali također možete popiti i svježe cijeđene sokove. Poslije 16 sati, Roots, se pretvara u cocktail bar koji u svojoj ponudi ima raznorazne koktele. Njihova standardna ponuda koktela i sama po sebi je dovoljno zanimljiva no Roots je osmislio odličan koncept to jest listu novih koktela inspiriranih temom o kojoj se u ovo pandemijsko vrijeme najviše priča, a to je cijepljenje protiv koronavirusa.

Pfizerr

Kokteli, inspirirani cijepljenjem, osim što su jako fini, imaju vrlo zanimljive nazive, ali i precool prezentaciju. Nazivi koktela svoje ime duguju trenutno najpopularnijim farmaceutskim firmama i cjepivima tako na listi koktela možete pronaći Pfizzer, Mondernu, Astra Zeneccu te Sputnjik 6. I sama prezentacija je inspirirana cijepljenjem pa će te tako koktel dobiti poslužen sa špricom u kojoj se nalazi glavni sastojak svakog koktela to jest alkohol koji onda trebate ušpricati u čašu te dobro promiješati kako bi koktel bio spreman za konzumaciju. Uz koktel ćete dobiti i potvrdu o cijepljenju gdje će biti vidljivo s kojim ste se sve cjepivima cijepili odnosno koje koktele ste konzumirali.

Sputnjik 6

Koktel Pfizzer je napravljen od burbona i Jägermeistera, breskve, limete i firewater bitera. Za ljubitelje viskija tu je Monderna koja je na bazi rye viskija, zelenog chartreusea, klasificirane fuji jabuke, amara i limuna. Astra Zenecca se sastoji od gina, amara, orgeata, limete i krastavaca. Koktel Sputnjik 6 inspiriran je ruskim cjepivom tako da je logično kako je on na bazi vodke, a u tom koktelu možete pronaći još i Aperol, limetu, slatki vermut, sirup od mandarine te cimet.

Monderna

Cijene im se kreću između 48 kuna i 56 kuna, a za koji god koktel da se odlučite nećete pogriješiti jer kokteli osim što su vrlo cool su zaista i preukusni i lagani. Mi vam preporučujemo da ih probate sve, vjerujte nam da nećete požaliti.

Astra Zenneca