Chefovi savjetuju: Koja 3 jela nikada ne biste trebali naručiti u restoranu?

| Wine and dine |

Odlazak na ručak ili večeru u dobar restoranu posebna je prigoda i treba biti tretirana kao takva. Ostavimo li restoransku etiku postrani, što, kada i kako naručujete po vlastitom izboru, može postaviti ton za vaše ukupno gastro iskustvo. Kuhari, nutricionisti i sanitarni stručnjaci imaju čvrste stavove o određenim jelima koje možete pronaći na jelovniku u restoranu i koja ne biste nikada smjeli naručiti. Elle Dekor je nedavno okupio nekoliko zanimljivih odgovora koji bi mogli instantno promijeniti vašu iduću narudžbu.

Nikad ne naručujte ribu ponedjeljkom.

Osobno pravilo svjetski poznatog kuhara i autora bestselera, Anthonyja Bourdaina, jest nikad ne naručiti ribu ponedjeljkom. Svježi morski plodovi obično dolaze utorkom ili petkom, stoga si nemojte pokvariti ponedjeljak navečer.

Preskočite hamburger s biftekom.

Ukusno, savršeno i skupo meso poput bifteka šteta je pojesti kao sendvič. Nemojte ga naručiti, na temelju principa. Ili na temelju toga što je vjerojatno riječ o ostacima mesa koji se ne mogu poslužiti kao biftek pa ga je potrebno sakriti između dva peciva.

Zaboravite na jela s piletinom.

Ne kritiziraju samo kuhari jela od piletine kao precijenjena i dosadna - ta su jela nepopularan izbor i među nutricionistima. Ako mislite da ćete se zdravo hraniti ako naručite jelo s piletinom, varate se. U restoranima nude tri puta veću količinu piletine u jednom jelu nego što je "zdravom" tijelu potrebno.