Chef Tomislav Karamarko na prestižnom kulinarskom natjecanju

| Wine and dine |

Tomislav Karamarko, jedan od naših najboljih kuhara, otputovao na prestižno kulinarsko natjecanje Bocuse d’Or. Posljednjih je dana odrađivao generalnu probu u zadarskom hotelu Adriana. Pod budnim okom hrvatskih kulinarskih akademika i velikih majstora kuhinje, zajedno sa svojim pomoćnikom Klaudiom Mrkićem pripremao jela koja će predstaviti u srijedu, 11. svibnja u Budimpešti, gdje će se u konkurenciji od dvadeset najboljih europskih kuhara pokušati plasirati na veliko finale u Lyonu sljedeće godine u siječnju.

Tomislav Karamarko

U bogatoj kulinarskoj karijeri osvojio je prestižne domaće i inozemne nagrade te je između ostalih pobjednik državnog kuharskog prvenstva, dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice za najboljeg kuhara godine, pobjednik Cro Top 10 natjecanja i osvajač prve hrvatske srebrne medalje u ekipnom natjecanju na Svjetskom kulinarskom kupu, a danas je više nego spreman pokoriti jedan od najvećih izazova u karijeri, prestižno natjecanje Bocuse d’Or

Tomislav Karamarko

Na natjecanju u Budimpešti osim kulinarskih vještina, ocjenjivati će se cijeli proces od najsitnijeg detalja, pripreme radne površine, osobne prezentacije kuhara, organizacijskih sposobnosti, higijenskih navika, iskoristivosti namirnica, pripremljenog jela, njegove prezentacije te u konačnici oduševiti istančana nepca stručnog žirija. Mjesta za pogrešku gotovo da nema. Svaka pogreška negativno se boduje, što predstavlja veliki izazov za svih dvadeset kuhara iz cijele Europe. 

Tomislav Karamarko

Samo natjecanje Bocuse d’Or, koje će se održati 10. i 11. svibnja ove godine u Budimpešti u sklopu Sirha sajma, je veliki uspjeh obzirom na visoke kriterije stručnog žirija koji je odabrao dvadeset najboljih kuhara iz cijele Europe. A deset najboljih ulazi u elitno društvo najboljih kuhara iz cijeloga svijeta koji će se na velikom finalu sljedeće godine u Lyonu boriti za prestižnu titulu najboljeg svjetskog kuhara.