Kako sam i obećala svima koji su me molili za receptić, pišem ga... odnosno, prepisujem od svoje prijateljice Vanje koja ga je pronašla u nekoj fora kuharici. Njezin je s junetinom, ja radim s puretinom, lakša mi je i finija.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i dinstanja: 10-ak minuta
Vrijeme pečenja: 25-30 minuta
Temperatura pećnice: 180C
- 2 svježa lista lisnatog tijesta
- 25 dag mljevene puretine, junetine, piletine...
- 2 ljutike (luka)
- 2-3 žlice vrhnja
- sol
- papar
- začinske trave
- ulje
- 1 jaje - za premazati
Zagrijte pećnicu na 180C. Na malo ulja podinstajte ljutiku (luk), dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i dodajte prema izboru začinske trave (npr. mix), dinstajte dok puretina ne pobijeli. Razvučeni list lisnatog tijesta premažite s vrhnjem pa rasporedite ohlađeno meso i zarolajte u željeni oblik. Vrh pite premažite s umućenim jajetom. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C oko pola sata. Kontrolirajte pečenje da ne izgori. Poslužite odmah uz vrhnje ili jogurt.