Brzo i jednostavno: pita s purećim mesom

| Wine and dine |

Brza pita s purećim mesom i vrhnjem

 Kako sam i obećala svima koji su me molili za receptić, pišem ga... odnosno, prepisujem od svoje prijateljice Vanje koja ga je pronašla u nekoj fora kuharici. Njezin je s junetinom, ja radim s puretinom, lakša mi je i finija.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i dinstanja: 10-ak minuta

Vrijeme pečenja: 25-30 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 2 svježa lista lisnatog tijesta
  • 25 dag mljevene puretine, junetine, piletine...
  • 2 ljutike (luka)
  • 2-3 žlice vrhnja
  • sol
  • papar
  • začinske trave
  • ulje
  • 1 jaje - za premazati
Brza pita s purećim mesom i vrhnjem
Brza pita s purećim mesom i vrhnjem

Zagrijte pećnicu na 180C. Na malo ulja podinstajte ljutiku (luk), dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i dodajte prema izboru začinske trave (npr. mix), dinstajte dok puretina ne pobijeli. Razvučeni list lisnatog tijesta premažite s vrhnjem pa rasporedite ohlađeno meso i zarolajte u željeni oblik. Vrh pite premažite s umućenim jajetom. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C oko pola sata. Kontrolirajte pečenje da ne izgori. Poslužite odmah uz vrhnje ili jogurt.