Azijska salata od svježih krastavaca trenutno je najpopularnije TikTok jelo

| Wine and dine |

Recept za asijsku salatu od svježih krastavaca

TikTok je iznjedrio puno genijalnih recepata koje smo uvrstili u našu svakodnevnu kuhinju. Tu je tjestenina s fetom i rajčicama, green goddess salata i mnoga druga prefina jela.
Gledajući TikTok videe primijetili smo kako je još jedno jelo na TikTok-u postalo vrlo popularno. Sve više ljudi ga jede i sprema pa smo vam mi odlučili otkriti o kojem jelu se radi i kako ga možete napraviti i kod kuće.
Radi se o azijskoj salati od krastavaca. Vrlo ukusna salata vjerujemo kako će se svidjeti baš svim obožavateljima azijskih specijaliteta.
Recept za azijsku salatu od svježih krastavaca
Sastojci:
- svježi krastavci
- češnjak
- sezamovo ulje
- sezam
- sol
- šećer
- čili
- rižin ocat
- soja sos
Krastavce je potrebno narezati u oblik gusjenice. To ćete napraviti tako što ćete s obje strane krastavca staviti kineske štapiće ili metalne slamke te ga narezati na kolutove, ali samo do sredine krastavca. Isto napravite i s druge strane krastavca. Kada ste narezali krastavce dobro ih nasolite i pustite da ispuste vodu iz sebe, a kada puste vodu ih dobro isperite u vodi kako krastavci ne bi bili preslani. Nakon što ste uklonili višak vode krastavce je potrebno začiniti. Količina začina ovisi o količini krastavca. Video kako točno napraviti ovu osvježavajuću i preukusno salatu od svježih krastavaca možete pogledati ovdje.