Aperitivo bar radi savršene koktele od kave

| Wine and dine |

Vjenceslav Madić Kishonij, Aperitivo bar
Vjenceslav Madić Kishonij, Aperitivo bar

Zaljubljeno proljeće može biti itekako veselo. Tmurni i pospani zimski dani su iza nas. Gastro stručnjaci zagrebačkog Aperitivo bara iz Vlaške ulice, predvođeni maestrom Vjenceslavom Madićem Kishonijem, predstavljaju četiri koktela od kave koji će nas razbuditi iz zimskog sna i uvesti u poletna i sretnija jutra.

Kava je danas jedno od najpopularnijih pića na svijetu. Njen put iz 15. stoljeća krenuo je iz afričkih zemalja, preko Arabije do zemalja Europe i današnjeg vremena. Bez kave, mnogima od nas nezamisliv je svaki dan. Tim Aperitiva kreirao je prave koktel poslastice koje možete pripremiti i u vlastitom domu.

Espresso Martini, After 8, Capucaccino i Grande Pino četiri su koktela koji u sinergiji likera i kave razbuđuju i podižu raspoloženje. Idealni su i za popodnevni aperitivo nakon posla, u kombinaciji s nekim od slatkih tapasa, ali isto tako i za večernja druženja. Razbudite se i zasjajte pozitivnom energijom kakvu kava daje.

1. Espresso Martini

Espresso Martini
Espresso Martini
  • 5cl Votka
  • 2cl Liker od kave
  • 2cl šećerni sirup
  • 3cl Espresso

Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker i dobro protresemo. Izlijemo uz pomoć barskog cjedila u coupe čašu i ukrasimo zrncima kave (2-3). Okus ovog koktela je odlično izbalansiran između kave i vanilije i vrlo je pitak. Preporučujemo ga tijekom cijelog dana.

2. After 8

After 8
After 8
  • 3cl Tamni rum
  • 3cl Spiced rum
  • 2cl Liker od vanilije
  • 2cl Šećerni sirup
  • 3cl Espresso
  • 0.8cl Liker od mente
  • 4dsh Chocolate bitters

Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke s espressom koji koktelu daje kremoznu teksturu. Nakon shakea, koktel procijedimo kroz fino sito kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u flute champagne čaši s kuglicom leda i naribanom tamnom čokoladom na vrhu.

3. Capucaccino

Capucaccino
Capucaccino
  • 5cl Cachaca (kašasa)
  • 1.5cl Liker od amarula voća i vrhnja
  • 1.5cl Liker od bilja
  • 1.5cl Šećerni sirup
  • 3cl Esspreso
  • 4dsh chocolate bitters

Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke sa esspresom koji koktelu, u kombinaciji s likerom Amarula daje kremoznu teksturu nalik capuccinu. Nakon shakea, koktel procijedimo kroz fino sito kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u konjak čaši s kockom leda i naribanim muškatnim oraščićem na vrhu.

4. Grande Pino

Grande Pino
Grande Pino
  • 5cl Rum bijeli
  • 2.5 cl Liker od ananasa
  • 2 cl Liker od naranče na bazi konjaka
  • 1cl Šećerni sirup
  • 3cl espresso
  • 5 kapi tinkture od cvijeta naranče

Priprema: Sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Procijedimo kroz fino sito u prethodno rashlađeni niski tumbler s par kockica leda. Ukrasimo dehidriranim ananasom do pola umočenim u čokoladu.