Američke palačinke sa šlagom i jagodama

| Wine and dine |

Američke palačinke s jagodama
Američke palačinke s jagodama

Dok još ima super slatkih i ukusnih domaćih jagoda na placu, napravite ove male i slatke palačinke sa šlagom i jagodama. Servirajte ih uz umak od šumskog voća. Desert gotov za 10ak minuta!

Tjesto za male američke palačinkice je isto kao i za naše normalne palačinke, samo malo gušće (recept od prije nekoliko dana), samo se dodaje prašak za pecivo, da se palačinkice malo napuhnu i dignu. Sve ostalo je isto: brašno, jaja, mlijeko, vanilin šećer, sol, šećer ili med, jogurt (može i ne mora). Odvojite žumanjke od bjelanjaka, žumanjke umiješajte s brašnom i mlijekom, pa na kraju primješajte snijeg od bjelanjaka. Oblikujte američke palačinkice tako da pravite manje krugove na tavici (7 - 8 cm)... Okrećite ih i servirajte uz oprane, očišćene i prepolovljene svježe jagode! Umak od šumskog voća, malina, jagoda ili sl. napravite tako da malo ugrijete pekmez i dodate malo vode... ili svježe voće uz malo šećera ili meda i malo gustina zagrijte, miješajte nekoliko minuta, pa izmiksajte ručnim mikserom...

*Šlag možete zamijeniti sladoledom od vanilije ili jagoda, a palačinkice s gotovim američkim vaflima!