9 stvari koje obožavatelji hrane nikad ne rade u restoranu

| Wine and dine |

9 stvari koje obožavatelji hrane nikad ne rade u restoranu
9 stvari koje obožavatelji hrane nikad ne rade u restoranu

 Oni vam okreću s očima kad naručite piletinu. Neugodno im je kad tražite umak sa strane. Samo-prozvani obožavatelji hrane možda vam se čine pretjerani i naporni, ali ako znaju jednu stvar onda je to svakako - kako se ponašati i što naručiti u restoranu! U nastavku donosimo 9 stvari koje pravi foodie baš NIKAD ne bi napravio u restoranu.

NIKAD NE REZERVIRAJU STOL BEZ ISTRAŽIVANJA O RESTORANU

Ne treba svaki restoran u koji idu imati Michelinovu zvjezdicu, ali svaki pravi foodie će malo istražiti valjane recenzije o restoranu koji žele posjetiti. Još jedan razlog zašto foodiji odrade domaću zadaću? Zato da znaju što naručiti s menija. 

NIKAD NE "SKREĆU" S MENIJA

Mijenjanje menija za njih je grijeh. Šef kuhinje je složio meni kakav je s razlogom i tko ste vi da ga ne poštujete?

NIKAD NE TRAŽE UMAK SA STRANE

Dodatak razlogu iznad. Svaki dobar restoran zna kako vam poslužiti salatu i foodiji se nikad ne petljaju u njihove odluke o umacima.

NIKAD NE NARUČE PILETINU

Osim ako se ne radi o rijetkoj vrsti ptice, za njih je piletina "najlošije" jelo. Pravi foodie uvijek traži sezonske namirnice na meniju ili rijetke metode kuhanja ili pečenja.

 

NIKAD NE NARUČUJU RIBU ILI MESO KOJE NIJE LOKALNO 

Ne samo zbog posebnog ukusa već i zbog nutritivnih vrijednosti. Lokalna hrana je svježa, zdravija i ukusnija. Jedina iznimka? Ako se radi po rijetkom, posebnom jelu s namirnicama koje se dostavljaju iz posebnog mora, jezera ili farme.

NIKAD NE NARUČUJU ISTO JELO KAO JOŠ NETKO ZA STOLOM

Za njih je ovo propuštena prilika. Svaki pravi foodie želi na stolu imati što raznovrsnija jela jer tako postoje veće šanse za zadovoljenje svačijih potreba. 

NIKAD NE TRAŽE "SPECIJALITET KUĆE"

Foodiji znaju da je "specijalitet" šifra za "kuhar je imao veće količine ove namirnice i nije znao što da više s njom napravi pa je u zadnji čas dodao još jedno jelo meniju". 

NIKAD NE TRAŽE "DOBRO PEČENO" MESO

Naručiti "reš pečeno" meso čini ga tvrđim i uništava okus u potpunosti. Barem tako kažu obožavatelji hrane. Oni će uvijek odabrati srednje pečen odrezak tako da zadrži sokove i pravi okus. 

NIKAD NE PUŠTAJU HRANU DA SE OHLADI

Osim ako ne slikaju fotke za Instagram, nema šanse da uzalud potroše ni minute umjesto da uživaju u jelu. Jednom kada hrana dosegne sobnu temperaturu, okusi se počinju gubiti. Drugim riječima, carpe diem!