9 najčudnijih restorana na svijetu

| Wine and dine |

9 najčudnijih restorana na svijetu
9 najčudnijih restorana na svijetu

 Često čujemo za najljepše, najkultnije i najcjenjenije restorane na svijetu, ali koliko često će čuli za najčudnije?! Srećom, svijet je prepun bizarnih restorana u kojima vam hrana postaje najmanji problem. U nastavku doznajte kojih je 9 restorana svijeta proglašeno najčudnijima, a jedan od njih redovno dolazi i u Hrvatsku!

MODERN TOILET RESTAURANT (TAIPEI, TAJVAN)

Kako mu i ime sugerira, osim što sjedite na WC školjci dok jedete i vaša hrana vam je servirana u malom toaletu...

@MERONG_DESIGN/INSTAGRAM

ITHAA UNDERSEA RESTAURANT (RANGALI ISLAND, MALDIVI)

Ok, došli ste na Maldive roniti i plivati s morskim psima, ali jeste li ikada mislili da ćete večerati u luksuznom restoranu pod morem? Doslovno, na 5 metara ispod površine mora? Ni mi isto.

CONRAD MALDIVES RANGALI ISLAND/FACEBOOK

KAYABUKIYA TAVERN (UTSUNOMIYA, JAPAN)

Ljudi su dosadni. Ali znate tko nije dosadan? Majmuni! Vlasnici ovog ludog restorana "zaposlili" su majmune koji primaju narudžbe i donose vam hranu. Najbolje od svega? Zahtijevaju napojnicu od vas!  

@MYKOJARO/INSTAGRAM

DINNER IN THE SKY (RAZLIČITE LOKACIJE)

Ovaj sistem restorana svake godine imamo prilike vidjeti i doživjeti i u Hrvatskoj. Večera i piće u restoranu koji "lebdi" iznad zemlje? Zašto ne?! Samo pazite da odete na wc prije...

DINNER IN THE SKY

NINJA (NEW YORK)

Japanska kuhinja je odlična svugdje u svijetu, ali samo ovdje ćete uživati u sashimiju dok vam konobar odjeven u ninju izvodi magiju pored stola...

NINJA/FACEBOOK
NINJA/FACEBOOK

ANNALAKSHMI (PERTH, AUSTRALIJA)

Ako vas treba podsjetiti da postoje i dobre stvari na svijetu, dođite u Perth. U ovom Indijskom restoranu, račun plaćate onoliko koliko mislite da hrana vrijedi! WOW.

ANNALAKSHMI ON THE SWAN PERTH/FACEBOOK
ANNALAKSHMI ON THE SWAN PERTH/FACEBOOK

LINGER LODGE RESTAURANT (FLORIDA)

Njihov slogan glasi: “Stara Florida, u najboljem izdanju.” To znači da dok večerate imate prilike gledati u preparirane životinje na apsolutno svim zidovima, dok vam na stolu ležerno stoje posudice ispunjene mrtvim životinjama. Hmm.

LINGER LODGE/FACEBOOK
LINGER LODGE/FACEBOOK

FORTEZZA MEDICEA (VOLTERRA, ITALY)

Tko ne bi želio jesti u talijanskom restoranu na utvrdi iz renesansnog doba? A što ako vam kažemo da je ova savršena utvrda zapravo zatvor? Da. U 2006. godini ovaj poznati talijanski zatvor odlučio je otvoriti restoran. Pogađate tko vas poslužuje...? Bez brige, donose samo plastičan pribor za jelo.

CENE GALEOTTE/FACEBOOK
CENE GALEOTTE/FACEBOOK

DISTASTER CAFÉ (GIRONA, SPAIN)

Prije nego naručite juhu, zapamtite da vas u ovom restoran u bilo kojem trenutku može pogoditi potres od 7.8 stupnjeva na Richteru. Zanimljivo, jel' da?

@OFFICIANT_LICO_RESTAURANTS/INSTAGRAM