5 vrsta hrane koju ne biste smjeli jesti!

| Wine and dine |

Jeste li znali kako se u hladnjacima prodavaonica skriva mnogo zdravih grickalica? Svaki put kad jedete hranu kojoj niste provjerili hranjive vrijednosti dovodite svoje zdravlje u opasnost. Najlakši način da prepoznate je li hrana zdrava ili nije jest koliko je svježa. “Bježite” od pakirane hrane i pokušajte jesti organsko.

Margarin

Dijete su nam godinama govorile da zamijenimo maslac margarinom. No, to je najgori savjet ikad. Trans-masti su loše, no margarin sadrži gomilu opasnih konzervansa, emulgatora i slobodnih radikala. Držite se maslaca: maslac sadrži masti koje su potrebne tijelu i koje mu pomažu u borbi s bolestima.

Šećer

Šećer nije štetan samo za vaše zube, već za hormone, tjelesnu težinu te količinu minerala u tijelu. Kad šećer uđe u vaše tijelo počinje uništavati hranjive tvari u njemu – uništava sve što vaše tijelo treba, poput kalcija. Što je najgore, šećer je gotovo nemoguće izbjeći i zato je on najgora namjernica na našem popisu.

Umjetna sladila

Kako biste izbjegli šećer, okrenut ćete se umjetnom sladilu. Velika greška. Umjetna sladila sadrže aspartam, sintetičko sladilo koje se u tijelu pretvara u formaldehid – da, tekućinu u kojoj se čuvaju mrtvaci – koja pak u velikoj količini može oštetiti vašu DNA.

Sol

Sol koju kupujete nije prava sol: ostatak spoja se sastoji od otrovnih kemikalija. Morska sol sadrži gori postotak natrij klorida u odnosu na druge kemikalije. Ferocijanid i silicon nisu tvari koje vaše tijelo treba. Sjetite se toga sljedeći put kad ćete soliti svoje jelo. Sol je potrebna vašem tijelu, ali ona dolazi s određenim rizicima.

Hrana u konzervi

Konzerve olakšavaju pripremu hrane, ali s njima dobivate puno više nego očekujete, ali lošega. Hrana u konzervama je prepuna konzervansa, soli i štetne tvari BPA koja je kancerogena te uzrokuje bolesti srca.