5 najskupljih celebrity vjenčanih torti današnjice

| Wine and dine |

5 najskupljih celebrity vjenčanih torti
Ovo su najskuplje torte današnjice

Iako je većina vjenčanja zaista lijepo, najzapaženija su uvijek ona najekstravagantnija čiju glavnu ulogu igraju svjetske zvijezde. Bilo da se radi o intimnom vjenčanju u vlastitoj vili ili zaista velikom vjenčanju na nekoj egzotičnoj lokaciji, njihova vjenčanja su uvijek prepuna sitnih luksuznih detalja koji nas nerijetko osvoje već na prvi pogled.

No što je osim vjenčanice jedna od najbitnijih stavki svakog vjenčanja? Vjenčana torta!

Celebrityji ne štede ni na tom aspektu pa naručuju vjenčane torte na nekoliko katova i sa zanimljivim okusima, dok najekstremniji troše i na detalje poput jestivog zlata ili pak cijele dijetalne torte. U nastavku saznajte baš takve detalje uz pomoć ljestvice najskupocjenijih vjenčanih celebrity torti do sada.

5) Kim Kardashian & Cris Humphries - $20,000

5 najskupljih celebrity vjenčanih torti
Kim Kardashian i Cris Humphries

Najpoznatija sestra Kardashian udala se za košarkaša Crisa uz skupocjenu crno bijelu tortu visoku 2.5 metra. Tortu je izradio Patrick Hensen, a torta je u stvari čokoladni mramorni kolač s kremom od maslaca.

4) Eddie Murphy & Nicole Mitchell - $25,000

5 najskupljih celebrity vjenčanih torti
Eddie Murphy i Nicole Mitchell

Eddie je za svoje vjenčanje s Nicole 1993. izdvojio 25,000 američkih dolara za bijelu tortu posutu s mnoštvom šećernih pastelnih ruža.

3) Liza Minnelli & David Gest - $40,000

5 najskupljih celebrity vjenčanih torti
Liza Minelli i David Gest

Liza Minelli je na vjenčanju s Davidom Gestom imala je 3.7 metara visoku tortu ukrašenu s mnoštvom šećernih ljubičastih i crvenih ruža. Na katovima su se izmjenjivali i tragovi crne i bijele boje, dok je niz cijelu tortu išlo i srebrno lišće.

2) Princeza Diana & Princ Charles - $40,000

5 najskupljih celebrity vjenčanih torti
Princeza Diana i Princ Charles

Princ i princeza su na svom vjenčanju imali 1.5 metara visoku bijelu tortu ukrašenu šećernim ljiljanima, orhidejama i ružama. No to nije sve - ovo je samo jedna od 27 torti izrađenih za vjenčanje! Pojedina torta se izrađivala čak dva tjedna.

1) Princeza Kate & Princ William - $80,000

Tortu za najpoznatiji kraljevski par današnjice dizajnirala je Fiona Cairns, a radi se o voćnoj torti na 8 katova, ukrašenoj s mnoštvo cvijeća i ukrasa od šećerne paste, među kojima se nalazi i čak 17 vrsta cvijeća iz Velike Britanije. Ovo je svakako najskuplja celebrity torta dosad!

5 najskupljih celebrity vjenčanih torti
Princeza Kate i Princ William